Zomertournee Jong Metropole – “Reunion”

Zomertournee Jong Metropole – “Reunion”

Jong Metropole toert deze zomer door Nederland én doet het festival Young Euro Classic in Berlijn aan met een symfonisch jazz- & popprogramma. Dit doet het orkest, bestaande uit conservatoriumstudenten uit zowel de jazz als de klassieke hoek, onder leiding van dirigent, componist, arrangeur en pianist Jochen Neuffer, voor wie Berlijn zijn thuisbasis is. Multitalent op de sax Kika Sprangers treedt op als solist met Jong Metropole: een mooie combinatie aangezien Sprangers zelf deelnam als aanvoerder van de saxofoonsectie tijdens de allereerste editie van het orkest in 2015, te zien op de foto bovenaan deze pagina!

Op het programma staat onder andere het speciaal voor Jong Metropole en Kika Sprangers gecomponeerde werk Reunion van Damiano Pascarelli. Deze jonge componist, arrangeur en dirigent won de Rogier van Otterloo Award in 2019, waardoor hij les kon nemen bij Vince Mendoza in Los Angeles en in coronalockdown deze opdrachtcompositie schreef.

Bekijk voor meer informatie over dit programma de pagina Reunion (Zomertournee).

Programma

Jong Metropole
Dirigent: Jochen Neuffer

Damiano Pascarelli Reunion
Diverse werken en arrangementen van o.a. Jochen Neuffer

De optredens van Jong Metropole vinden plaats tussen 2 en 11 augustus 2021, o.a. tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland en Young Euro Classic in Berlijn. 

NB Ondanks dat we ons uiterste best doen om een mooie zomertournee te organiseren kan het nog steeds zo zijn dat er als gevolg van coronamaatregelen wijzigingen volgen in programma, locatie en/of data. We informeren je hier zo goed mogelijk over op deze site en op onze social media (Facebook en Instagram).

Reunion wordt mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het concert in Nijmegen is mede mogelijk door een subsidie van de Gemeente Nijmegen.

NB. Het concert in Skydeck (Teuge) is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Hoe dit werkt staat uitgelegd op corona & jouw veiligheid op de website van de NJO Muziekzomer Gelderland.

Date

Aug 02 - 11 2021
Expired!

Time

All Day

Location

Apeldoorn

Location 2

Nijmegen

Location 3

Teuge

Location 4

Berlijn (Duitsland)
Category